Seara de lectură biblică și cateheză

Sfânta Scriptura este scrisoarea de iubire a lui Dumnezeu pentru om, ea este hrană întru viaţă veşnică dată neîncetat celui care crede şi caută cu osteneală, osârdie şi sete, viaţa cea adevarată făgăduită de Dumnezeu omului!

Citim în Evanghelia Sfântului Apostol şi Evanghelist Matei, că nu numai cu pâine va trăi omul, ci cu tot cuvântul care iese din gura lui Dumnezeu (Matei 4:4) iar în alt loc Hristos Domnul ne îndeamnă pe fiecare – cercetaţi Scripturile, că socotiţi că în ele aveţi viaţă veşnică (Ioan 5:39).

Începând cu seara de miercuri, 15 noiembrie 2023, de la orele 19:15, după slujba vecerniei şi a acatistului Sfântului Spiridon, Catedrala Mitropolitană Sfântul Spiridon-Nou invită pe cei interesaţi la Seara de lectură biblică şi cateheză în care ne propunem să ne apropiem împreună de textul Scripturii, să-l citim şi să-l cunoaştem îndeaproape, dobândind prin rugăciune, lectură şi dialog, phronema/modul de gândire propriu al Bisericii – comunitatea/trupul celor care cred şi-L mărturisesc în şi cu viaţalor pe Histos, Fiul lui Dumnezeu!

Evanghelia/Vestea cea Bună, înseamnă împlinirea făgăduinţei de viaţă făcută de Dumnezeu omului iar cunoaşterea conţinutului ei poartă drept rod, bucuria vieţii adevărate. Hristos Domnul este calea şi viaţa (I Ioan 4:8), este Cuvântul de viaţă care luminează pe tot omul care vine în lume (Ioan 1:9); este iubire ce aşteaptă să fie cunoscută şi trăită (Ioan 14-6)!

Veniţi, nu zăboviţi şi nu uitaţi să luaţi cu dumneavoastră Sfânta Scriptură, un caiet de notiţe sau un jurnal de lectură şi un instrument de scris!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.