Editura Cuvântul Vieții a publicat Monografia Catedralei „Sfântul Spiridon”-Nou din București

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul a prezentat sâmbătă, 12 decembrie 2020, la hramul Catedralei „Sfântul Spiridon”-Nou, prima lucrare dedicată integral bisericii bucureștene de pe Calea Șerban-Vodă, elaborată de arhidiaconul Vlăduț-Iulian Roșu și sub coordonarea părintelui Ionuț-Gabriel Corduneanu, vicar administrativ patriarhal.

„Monografia Catedralei «Sfântul Spiridon»-Nou din Bucureşti” a apărut la Editura „Cuvântul Vieții” a Mitropoliei Munteniei și Dobrogei și este deschisă printr-un Cuvânt înainte semnat de Patriarhul Daniel. Preafericirea Sa precizează că monografia s-a finalizat abia acum „întrucât s-a dorit să includă detalii cu privire la toate lucrările de conservare, restaurare și înfrumusețare realizate în ultimii ani, precum și la retârnosirea bisericii, pe care am săvârșit-o de sărbătoarea Sfintei Treimi, în data de 17 iunie 2019”. Monografia urmărește istoria catedralei, începând cu secolul al XVII-lea când „Calea Șerban-Vodă era doar un drum de pământ care a fost podit cu bârne mari de stejar de către domnitorul Țării Românești, Radu Șerban (1601-1611)”.

Volumul este ilustrat cu imagini vechi, dar cu și fotografii recente, inclusiv din anul apariției. Sunt prezentate cele mai importante evenimente legate de acest lăcaș de cult, precum întronizarea Patriarhului Justinian Marina, vizite ale unor conducători de Biserici autocefale, resfințiri, etc.

Lucrarea poate fi poate fi achiziţionată prin intermediul site-ului Librăriei Cărților Bisericești, prin comandă la tipografia@patriarhia.ro, editura@patriarhia.ro sau la pangarul Catedralei „Sfântul Spiridon”-Nou.

Sursa: basilica.ro