Nouă apariție editorială: „Noi minuni ale Sfântului Ierarh Spiridon al Trimitundei. Mărturii de la biserica Sfântul Spiridon – Nou din București”

La Editura Cuvântul Vieții a Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a apărut cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel lucrarea „Noi minuni ale Sfântului Ierarh Spiridon al Trimitundei. Mărturii de la biserica Sfântul Spiridon – Nou din București”. Lucrarea a fost editată sub coordonarea Pr. Ionuț-Gabriel Corduneanu (vicar administrativ patriarhal și preot coordonator al bisericii) și prin grija diaconului Vlăduț-Iulian Roșu, slujitor la această biserică.

Inițiativa unei astfel de lucrări a început în anul 2017, când Preasfințitul Părinte Veniamin Goreanu, episcopul Basarabiei de Sud – pe atunci preotul coordonator al Catedralei – a așezat lângă racla Sfântului un mesaj de încurajare a credincioșilor pentru a lăsa acolo mărturiile lor scrise despre minunile Sfântului Spiridon pe care le-au trăit. Atât la racla Sfântului, cât și la pangarul bisericii, s-au primit zeci de mărturii, încă din primele zile.

Acestor mărturii le-a fost adăugat și textul Acatistului Sfântului Ierarh Spiridon, precum și un scurt istoric al Catedralei, însoțit de câteva fotografii reprezentative recente, pentru ca această lucrare să fie de cât mai mare folos duhovnicesc credincioșilor care pășesc cu evlavie în biserica Sfântul Spiridon-Nou. Volumul urmează a fi actualizat periodic cu alte noi mărturii, care, fără îndoială, vor veni. Lucrarea poate fi poate fi achiziţionată prin intermediul site-ului Librăriei Cărților Bisericești, prin comandă la tipografia@patriarhia.ro, editura@patriarhia.ro sau la pangarul Catedralei „Sfântul Spiridon”-Nou.